Waarom De Buitenfractie

BuitenfractiePolitiek is voor velen een ver-van-mijn-bed show. Politici zitten vaak in een bubbel en denken dat wat zij doen heel erg belangrijk is ..... en dat is het ook.

Wat mensen zich niet realiseren is dat een gemeenteraad de ‘baas’ van de gemeente is. Zij nemen de besluiten en geven het college (burgemeester en wethouders) kaders mee en controleren deze.

Aan de andere kant wordt het besturen van een gemeente steeds complexer, waardoor de gemeenteraad, dat in naam een lekenbestuur is, steeds minder bij machte is om kennis te vergaren over de te behandelen onderwerpen. Als gemeenteraadsleden dit al steeds moeilijker vinden, wat moet dan een doorsnee inwoner begrijpen van de (lokale) politiek.

De Buitenfractie staat inwoners, geheel partijloos, bij bij hun vraagstukken omtrent de gemeente. Aangesloten zijn mensen uit de politiek, zoals ex-raadsleden of mensen, die een grote affiniteit met de politiek hebben en met hun kennis en opgebouwd politiek gevoel, tussen de regels door kunnen lezen en ook de weg kennen in het politieke apparaat.


Afdrukken   E-mail